Verzuimpreventie

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Van alle mensen die verzuimen op het werk heeft tenminste 70% stressgerelateerde klachten. Ik help mensen om zowel geestelijk als lichamelijk goed in conditie te zijn en te blijven, zodat langdurig verzuim voorkomen kan worden.

Tijdens een intakegesprek inventariseren we waar bij jou de schoen wringt, zowel op het gebied van werk als mogelijk privé. Daarna maken we een plan voor een vervolgtraject op maat, met als doel dat je zo snel mogelijk weer lekker in je vel zit op je werk.

Meestal schept een combinatie van gerichte, persoonlijke en professionele loopbaanbegeleiding, eventueel in combinatie met wandelen in de natuur, daarvoor de juiste voorwaarden.

Aan bod komen:
– waar je meer energie van krijgt
– hoe je sneller resultaten bereikt en met focus en intentie kunt werken
– hoe je beperkend en automatisch gedrag voorkomt
– hoe je grenzen kunt stellen en je eigen grenzen kunt verleggen
– hoe je belemmerende overtuigingen kunt vervangen door behulpzame
– hoe je af kunt rekenen met twijfel, angst, saboterende gewoontes etc.

 

Resultaten

Welke resultaten mag je verwachten:
– je wordt niet meer belemmerd door negatieve ervaringen uit het verleden
– nieuwe, ondersteunende overtuigingen
– meer zelfvertrouwen en eigenwaarde
– meer rust en evenwicht en het vermogen om je te ontspannen
– beter in staat om stress te vermijden
– meer bereiken met inspiratie en energie, minder met ‘ploeteren en zwoegen’

In de begeleiding ga ik uit van dat wat is, het hier-en-nu. Zo laat ik mij, met jouw doelen voor ogen, meer door energie dan door strategie leiden: Wat geeft energie? Wat is een natuurlijke volgende stap in de richting van het doel? Waar stagneert de energie en hoe kun je die weer laten stromen? Is het nodig om daarvoor het doel bij te stellen? Onder welke omstandigheden kan jij optimaal tot bloei komen? Ik leer je om daarbij niet in termen van problemen en oplossingen te denken, maar van kansen, mogelijkheden en uitdagingen.

 

Burn out

Een langere periode van ongezonde stress en onvoldoende ontspanning, kan de opmaat zijn tot gevoelens van opgebrand en uitgeblust zijn. Hoe eerder je de symptomen onderkent die er op wijzen dat je afstevent op een burn out, hoe beter. Heb je het gevoel dat alles je te veel is, dat je er niets meer bij kunt hebben? Slaap je slecht en word je vaak vroeg wakker? Ben je heel actief in je hoofd en veel aan het piekeren? Reageer je emotioneler dan je van jezelf kent? Voel je je opgejaagd en snel moe? Ervaar je concentratieproblemen en ben je vergeetachtig? Ga je vaak met tegenzin aan het werk en heb je snel last van uiteenlopende lichamelijke klachten?

Herken je twee of meer van deze symptomen? Neem ze serieus en ga met jezelf aan de slag. Hoe langer je er mee door blijft lopen en deze signalen negeert, hoe langer is de weg naar herstel.