Stiltewandelingen

Zet al je zintuigen open en beleef de uiterwaarden

op een bijzondere manier, vol aandacht, in stilte, al struinend. Een struintocht is als het leven zelf: je weg zoeken door een onbekende omgeving, niet langs gebaande paden.

In stilte loop je met een groep, zoveel mogelijk in je eigen tempo, maar wel met aandacht voor elkaar. Doordat je stil bent, kun je je openstellen voor alle kleuren, geuren, geluiden en andere sensaties van het moment. Onderweg ontvang je een paar aandachtsoefeningen die je daarbij kunnen helpen.

Zo reageerde een van de deelnemers aan een stiltewandeling na afloop enthousiast: Dank voor deze bijzondere wandeling! Prachtig gedicht, fijne begeleiding met heldere uitleg. Ik heb een paar mooie inzichten gehad! Kortom top! Een andere deelnemer vertelde na afloop enthousiast dat de wandeling een openbaring voor haar geweest was.

 Na afloop is er gelegenheid om in het restaurant van De Bastei, in de Waard van Kekerdom of bij Oortjeshekken ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kop koffie of lekkere lunch.

  • Elke eerste zondag – en soms zaterdag – van de maand
  • Startplaatsen afwisselend De Bastei, De Waard van Kekerdom, Oortjeshekken 
  • Aantal deelnemers: 6 tot 30 personen
  • Prijs per persoon: € 5,-
  • Bijzonderheden: de wandelingen variëren in lengte van 6 tot 8 km. en duren ongeveer 3 uur. Voor wie dat prettig vindt, wordt het gebruik van een loopstok of loopstokken aanbevolen, het pad kan glibberig zijn.
  • Aanmelding via de website van De Bastei: de bastei / stiltewandelingen