Referenties / opdrachtgevers

Opdrachtgevers

Sinds de start van mijn eigen coachingspraktijk in 2005 heb ik honderden cliënten begeleid in een coachingstraject. Naast vele particuliere personal coaching- en loopbaantrajecten, waren opdrachtgevers o.a. het UWV, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) in Utrecht, Woningcorporatie Portaal, Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) in Hilversum, RIBW Rivierenland,  Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), APW-projecten in Venlo, het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en Telos Consult, dienst gemeentereiniging (DAR), Radboud UMC en Radboud Universiteit in NIjmegen. In 2019 heb ik 75 trajecten uitgevoerd in het kader van het Ontwikkeladvies 45+.

 

Referenties

In mijn samenwerking met Ineke heb ik haar ervaren als betrokken, open en doelgericht. Richting mij als opdrachtgever én richting de werkzoekende die bij haar een traject volgt. Ik vertrouwde erop dat ze me tussentijds op de hoogte hield van belangrijke ontwikkelingen en dat ze zowel aandacht had voor iemands dieper liggende gevoelens als voor concrete en realistische stappen. Ik heb ervaren dat Ineke de gave bezit om vanuit warmte en betrokkenheid mensen naar zichzelf te laten kijken. En dat mensen zo de moed en het vertrouwen vinden om vanuit contact met zichzelf in beweging te komen. Ik vond het geweldig om deze groei van mensen en de bijpassende concrete stappen te mogen volgen!

Jiske Klein, mentor UWV werkbedrijf, Nijmegen

 

Bij de start van mijn coachingstraject bij Ineke was ik volledig opgebrand, zowel lichamelijk als geestelijk. Het traject is nog niet afgerond, maar mijn werkgever heeft nu al een veel betere werknemer aan mij dan ik ooit geweest ben, in heel veel opzichten.
Ik kan beter grenzen stellen, weet veel duidelijker wat ik wel en niet wil en kan. Ik heb geleerd om goed voor mezelf te zorgen, en daarmee zorg ik ook beter voor mijn collega’s en het bedrijf zelf.
Ik zal me niet gemakkelijk meer overladen met werk en daarmee stress creëren voor mezelf en anderen. Ik maak zaken bespreekbaar in plaats van me door de waan van alledag mee te laten sleuren.
Ik heb geleerd me niet meer te verliezen in dramaverhalen in mijn hoofd, leef meer in het moment, sta mezelf meer toe om te voelen wat ik voel, ik ben helder en aanwezig.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en inzicht in nieuwe vaardigheden en talenten. Ik heb een nieuwe richting gevonden waar ik me op oriënteer in mijn werk.
Voor mensen die fundamenteel anders in het leven en in hun werk willen staan, ben je bij Ineke aan het juiste adres. Met wie daar meer over wil weten, ben ik graag bereid om mijn ervaringen in het traject te delen.

Anita D., directiesecretaresse / managementassistente

 

Ik had mijn coachingstraject met niemand anders dan met Ineke kunnen doen, het klopte aan alle kanten. Ik heb bij Ineke geleerd om lastige situaties te zien als kansen om te groeien; er zin aan te geven. Om mijn moeites en zwakheden te omarmen; ze met zachtheid te beschouwen. En me daarnaast te realiseren dat het hier, in het aardse leven, wel allemaal moet gebeuren. Zingeving en praktisch handelen komen in de coaching met Ineke prachtig bij elkaar, waarbij compassie en wijsheid de basisingrediënten zijn . Met haar “doen vanuit zijn”- aanpak heeft Ineke me de weg terug naar huis gewezen en kan ik moeitelozer, vanuit wie ik ben, handelen en keuzes maken. Hoe lastig het hier en daar ook was, door de begeleiding van Ineke kan ik op een prachtig jaar terugkijken.

Jolande Bernards, Beleidsadviseur Werving en Selectie, Politieacademie

 

Ineke Schaper is een prachtig, open persoon en daarmee een goede coach. Zij kan je eenvoudig op je gemak laten voelen, schept ruimte voor reflectie, waarin jij tot nieuwe inzichten kunt komen. Perspectief geven en veranderen kan ze als geen ander. Vooral als plotseling je leven is veranderd of bijvoorbeeld eenvoudigweg vastloopt, kan ze je zeker helpen om er een positieve draai aan te geven.
Je hoeft bij Ineke Schaper niet vanuit een negatieve situatie te komen. Ze beschikt over de capaciteit om jouw positieve ideeën en gedachten verder vorm te geven, zo nodig concreter te maken. Zij beschikt, naast uitstekende praktische vaardigheden, ook over een heldere intuïtie en kan je helpen om zelf ook beter met je intuïtieve kant om te gaan. 

Andre Verhaegh, Branch Manager, Venlo

 

Op mijn zoektocht naar een loopbaancoach trokken de prachtige, creatieve website en de werkwijze van Ineke mij enorm aan. Zij stelde meteen al de juiste vragen en via haar creatieve methoden ben ik de diepte ingegaan op het persoonlijke vlak. Ineke hielp mij om elke tegenslag om te buigen in een nieuwe kans. Hierdoor ben ik volledig in mijn kracht gekomen en overal mogelijkheden gaan zien. Ook het ontdekken dat overtuigingen je zowel kunnen stimuleren als belemmeren was voor mij een eye-opener. Het traject bij Ineke heeft er voor gezorgd dat ik verder durf te kijken, veel inspiratie en nieuwe inzichten heb gekregen, nieuwe stappen durf te zetten en – waar het uiteindelijk om begonnen was – dat ik nu het soort werk doe dat ik het liefste wil doen.

Sharmila Jokhan, Consulent Werving en Selectie

 

Het mooie van de methodiek is dat die je altijd weer terugbrengt naar jezelf; dát is de plek waar het vandaan moet komen, waar je eigen kracht zit, en waar je mogelijkheden zich openbaren. Inspirerend en respectvol spiegelend zet Ineke haar eigen persoonlijkheid en ervaring in. Ze reikt je middelen aan om verder te kijken dan je eigen grenzen en om stappen te zetten die je voorheen niet kon of durfde te maken.

Geert Jan van den Goor, Coördinator Cultuurspinnerij De Vasim, Nijmegen

 

Ik vond het heel fijn om met Ineke te werken. Ze bood een duidelijke structuur, luisterde echt en voelde met me mee. Ik kreeg niet het gevoel de zoveelste persoon te zijn. Integendeel, de begeleiding was helemaal op maat en afgestemd op mijn persoon. Mijn gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen is sterk toegenomen. Ook de praktische ondersteuning bij het solliciteren was heel professioneel. Het resultaat van de coaching heeft mijn verwachtingen overtroffen.

Marieke Smeding, medewerker hotelreceptie, Nijmegen

 

Voor ik het loopbaantraject startte zag ik op de arbeidsmarkt eigenlijk alleen maar onmogelijkheden. Na het traject ben ik nog steeds realistisch over wat mogelijk is, maar zie ik beduidend meer mogelijkheden dan belemmeringen. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb mogen leren wat mij belemmert: mijn eigen overtuigingen. Mijn gedachten zijn tegenwoordig heel opbouwend, het slachtofferschap heb ik achter mij gelaten. En ik heb een baan die mij veel voldoening geeft.

Jan van de Velde, medewerker binnen- en buitendienst Linkgidshosting, Dieren

 

Overige reacties van deelnemers en opdrachtgevers:

  • Ineke heeft een ontzettend fijne mix van een zeer sterk empathisch vermogen gecombineerd met afstand nemen en vanuit een vogelvluchtperspectief een proces kunnen overzien. Haar bijzondere interesse in mensen, haar wil om ze te ondersteunen, werkt hartverwarmend. Ik heb me steeds door haar gesteund gevoeld.
  • De dienstverlening was perfect. Er werd geluisterd naar mijn wensen en behoeften en er werd ook daadwerkelijk iets mee gedaan. Ik werd ook echt geïnspireerd om aan mijn doelen te werken. Geweldig!
  • Ineke biedt duidelijkheid, eerlijkheid en concrete handvatten voor mogelijkheden in het dagelijks leven.
  • Ik ben zeer tevreden over de wijze van werken van Ineke Schaper. Ze is innemend en intelligent, betrekt in de gesprekken meerdere componenten van een persoon, die mij meer inzicht gaven en mij hielpen om beter keuzes te kunnen maken of hindernissen op te lossen.
  • Ineke denkt constructief mee in de juiste richting, ze kan verder kijken dan alledaagse oplossingen. Het waren plezierige en zinvolle gesprekken die me echt verder hielpen.
  • Ineke toont een grote betrokkenheid en inzet, direct inspelend op processen. Ik ben heel tevreden over de ondersteuning en de persoonlijke begeleiding en training van Ineke Schaper: het meedenken, luisterend oor, adviezen, tips bij het zoeken naar werk, veel en nuttige netwerkcontacten en inzichten in mijn eigen persoon en functioneren.