Recensie in het blad InZicht, nummer 3, september 2015

Posted on okt 8, 2015 in Agenda

Een paar fragmenten uit een recensie over het boek ‘Doen vanuit Zijn’ van Danny Senesael in het blad Inzicht, nr. 3, 2015:

 

Dit toegankelijke, openhartige, praktische en pragmatische boek levert een waardevolle bijdrage om meer te doen wat bij je past, op een vreugdevolle en moeiteloze manier. Er ontstaat een dynamische wisselwerking tussen doen en Zijn, waarbij de scheiding tussen de innerlijke belevingswereld en de buitenwereld meer en meer oplost.

In deel 1 geeft de auteur uiting aan haar diepste verlangens en drijfveren en wordt er kennis gemaakt met de door haar ontwikkelde ‘geluksmatrix’.

Om haar boodschap te verduidelijken maakt Schaper gebruik van het sprookje van ‘Gelukkige Hans’. Hansje wil terugkeren naar huis (zijn ware aard) en verlaat zijn baas (ego). Hij doet allerlei ervaringen op waarbij hij leert over het leven en over zijn ware natuur. Hij laat alles toe wat op zijn weg komt, verwelkomt alle ervaringen, maar laat ze ook met gemak weer los om nieuwe ervaringen op te doen. Hans ontdoet zich langzaam maar zeker van ballast en ervaart meer en meer zijn diepste aard en komt tenslotte thuis. Dit prachtige verhaal illustreert de context waarbinnen ‘de geluksmatrix’ valt. Het mooie eraan is dat je eigenlijk alles wat je als een probleem of beperking ervaart, kunt gebruiken om meer in contact te komen met Zijn.

Bepaalde elementen uit ‘de geluksmatrix’ zijn niet nieuw, maar het geheel en de manier waarop het gebracht wordt zijn uniek en effectief. Het zorgt voor meer psychologische vrijheid en brengt je dichter bij spirituele vrijheid.