Mindful in de natuur

Meditatieve aandachtsoefeningen in de natuur

De natuur nodigt ons uit om helemaal in het moment aanwezig te zijn en al onze zintuigen open te zetten. De natuur is zonder oordeel en niet gehecht aan een doel of resultaat.

 

Doel en inhoud van de training

Deze training vormt een unieke combinatie van aandachtig aanwezig zijn, fysieke beweging en verstilling in de natuur. We doen allerlei oefeningen die je kunnen helpen om meer in het moment te zijn, meer en helder waar te nemen en een grotere beheersing te krijgen over je aandacht. Je wordt uitgenodigd om al je zintuigen open te zetten, te horen, voelen, kijken, ruiken, proeven, tasten …… Je leert hoe je rustiger kunt worden, spanning los kunt laten en meer energie krijgt door met aandacht te bewegen in de natuur. Elke keer als je aandacht afdwaalt, kun je hem weer terug brengen. We lopen in een rustig tempo en de aandachtsoefeningen helpen je om contact te maken met je eigen kern, met de inspiratie die binnen in je leeft.

Na deze dag beschik je over een aantal technieken die je helpen om meer uit je wandelervaringen te halen. Die technieken kun je altijd en overal toepassen. Je ervaart meer rust, minder stress en meer focus door een grotere beheersing over je aandacht, nieuwe inzichten en frisse energie.

  • Aantal deelnemers: 4 tot 12 personen
  • Prijs per persoon: € 65,-
  • Bijzonderheden: De prijs is inclusief koffie, thee, Struinpaspoort met oefeningen en een zitmatje, exclusief lunch
  • Aanmelding en informatie: info@doenvanuitzijn.nl,  tel. 06-23454600