Loopbaancoaching

Laat wat je doet een uitdrukking zijn van wie je bent!

 

Ik bied loopbaancoaching voor iedereen die haar of zijn eigen toekomst op het gebied van werk in eigen hand wil nemen, bijvoorbeeld in een ontwikkeladviestraject, re-integratietraject, bij outplacement, in het kader van verzuimpreventie of een loopbaanbegeleidingstraject.

Mijn coaching is bestemd voor ieder mens die haar of zijn eigen, unieke werkplek wil ontdekken en innemen, om zo optimaal een bijdrage te leveren aan de samenleving en er vreugde en voldoening in te kunnen vinden.

Kenmerkend voor mijn begeleiding is de combinatie van gedegen en professionele praktische ondersteuning op het gebied van arbeidsbemiddeling aan de ene kant, en intensieve, persoonlijke coaching gericht op bewustwording en persoonlijke groei aan de andere kant.

 

Intensieve, persoonlijke loopbaancoaching op maat

Wat mijn aanpak uniek maakt is een benadering vanuit twee sporen – Zijn en Doen.
Het is de voortdurende wisselwerking tussen activiteiten in de buitenwereld en je innerlijke belevingswereld, die maakt dat je van binnenuit in beweging komt en van het traject en je toekomstige werk een succes kunt maken. Daarbij geldt: HOE je je werk doet en ervaart is minstens zo belangrijk als WAT je doet!

 

Hoe werk ik

We beginnen met het maken van een plan van aanpak, heldere afspraken en een duidelijke doelstelling. Het traject zelf is vergelijkbaar met een quest, een ontdekkingsreis. In eerste instantie kun je je daarbij een innerlijke ontdekkingsreis voorstellen. Veel van mijn methodieken en oefeningen zijn ervaringsgericht en geven je nieuwe inzichten en ervaringen op diepere lagen dan het puur mentale vlak.

Je kunt het woord ‘ontdekkingsreis’ niet alleen figuurlijk, maar als je wilt ook letterlijk opvatten. Dan gaan we de natuur in of naar speciale plekken en maken gebruik van de symboliek of synchroniciteit van wat we onderweg tegenkomen.

Daarnaast is mijn begeleiding – waar nodig – ook heel praktisch, gericht op het vergroten van sollicitatievaardigheden, het aanreiken van vacatures, het schrijven van goede brieven, een CV dat volop recht doet aan jou als persoon, ondersteuning bij netwerken e.d.

 

Wil je meteen aan de slag?

In mijn boek ‘Doen vanuit Zijn’ beschrijf ik een holistisch loopbaantraject, vol met opdrachten en oefeningen die je alvast op weg kunnen helpen. Dit boek kun je hier bestellen. Of meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Dan kan ik je daar meer over vertellen. Cliënten die bij mij een loopbaantraject doorlopen ontvangen het boek gratis.