Loopbaanbegeleiding

 

Een loopbaanbegeleidingstraject is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan begeleiding bij het maken van een keuze op het gebied van werk en loopbaan.
Om uiteenlopende redenen kan daar op een gegeven moment behoefte aan ontstaan:

  • Ben je vastgelopen in je werk?
  • Ervaar je een te hoge werkdruk of stress op je werk?
  • Heeft de organisatie waarin je werkt zich op zo’n manier ontwikkeld dat je je er niet langer in thuis voelt?
  • Vind je het moeilijk om op een flexibele manier om te gaan met veranderingen binnen de organisatie en/of het team waarin je werkt?
  • Is de inhoud van je werk op zo’n manier veranderd, dat het werk niet langer bij je past?
  • Heb je zelf een ontwikkeling doorgemaakt, waardoor je werk niet langer bij je past?
  • Spelen er conflicten op de werkvloer?
  • Is de balans tussen privé en werk ver te zoeken voor jou?

 

Tijdens een intakegesprek brengen we in kaart waar voor jou de obstakels en belemmeringen liggen om met plezier je werk te (blijven) doen.
Vervolgens maken we een plan, met afspraken over loopbaanbegeleiding op maat, waarin je de gelegenheid krijgt om je te (her)bezinnen op je huidige (werk)situatie.
Ik ondersteun je bij het (her)vinden van een loopbaanperspectief dat voor jou zowel inspirerend als haalbaar is.
Tenslotte begeleid ik je bij het zetten van de nodige stappen om dit perspectief om te zetten in een concrete realiteit.

 

Meesterschap

Vragen als ‘Wat geeft jou energie? Wanneer ben jij in je element? Wat wil je echt? Wat heb jij nodig om succesvol te zijn in je werk? Welke mogelijkheden zie jij?’ vormen een goede leidraad. Maar ook inzicht in gevoelens van onvrede en irritatie: Waar komen die gevoelens vandaan? Wat zegt dit over jou? Hoe zou je daar anders mee om kunnen gaan?

Als je je zelf meester voelt over de situatie waarin je verkeert, kun je doelgerichte stappen zetten in de richting van de door jouw gewenste werksituatie en zal het loopbaantraject je ondersteunen om je dromen op het gebied van werk waar te maken.