Herstel om de hoek

Doel en inhoud van de training

Ervaringsgerichte oefeningen, met name buiten in de natuur, worden afgewisseld met o.a. korte leesteksten, schrijfopdrachten en uitwisseling van gedachten. Je eigen, persoonlijke situatie en de thema’s waar jij aan wilt werken, vormen daarbij een prachtige leidraad voor zelfonderzoek:

 • Wat betekent succes voor mij? Wanneer ervaar ik diepgaande voldoening?
 • Wat wil er bij mij van binnenuit naar buiten komen, als ik me niet laat leiden door ogenschijnlijk eigen belang, door marktwerking en door vraag of behoefte van derden?
 • Hoe kan ik optimaal mijn bijdrage leveren, waar niet alleen ik maar ook de wereld om mij heen beter van wordt?
 • Hoe kan ik mij in het dagelijkse leven laten leiden door vragen als: Wat is hier nu de beDOELing? Wat wil er gebeuren? Wat vraagt dit van mij? Wie ben ik dan? Wat doe ik dan?
 • Hoe ga ik om met belemmeringen die ik ervaar?

 

Voor wie

Iedereen die (te veel) stress ervaart, in het werk en/of privé, en die struinend over strandjes en door uiterwaarden, met de natuur als spiegel, bereid is om naar zichzelf te kijken en verantwoordelijkheid te nemen voor haar of zijn eigen leven.

 

Welk resultaat mag je verwachten?

 • Je zult ontdekken hoe je door het focussen van je aandacht, het kiezen van nieuwe perspectieven en het inzetten van je wil, je leven meer richting kunt geven en nieuwe uitdagingen met meer zelfvertrouwen tegemoet kunt treden.
 • Je leert hoe gemakkelijk het is om direct waar te nemen, en ervaart de rustgevende invloed die dit op je geest heeft. Je herstelt je vermogen om doelbewust de werkelijkheid te creëren die jij wilt ervaren en je leert hoe je beperkende en zelfsaboterende gevoelens, gedachten en patronen los kunt laten.
 • Je krijgt inzicht in wie je denkt dat je bent en een ervaring van wie je echt bent; inzicht in wat je ècht wilt, in plaats van wat je denkt te willen!
 • Een nieuwe en ruimere kijk op jezelf en op je leven
 • Nieuwe inspiratie voor het leveren van jouw eigen, unieke bijdrage aan de wereld.

De training is o.a. gebaseerd op mijn boek Doen vanuit Zijn, mijn ervaring met aandachtstrainingen en mijn uitgebreide coachingservaring, o.a. met transformational presence coaching en systemisch coachen.

 

Enkele reacties van deelnemers

 • De training bracht me met eenvoudige methodes heel dicht bij mezelf, het is de eenvoud van mezelf toestaan om te voelen wat er NU is. Ik heb geleerd dat ik het heel klein en dicht bij mezelf kan houden en dat ik niet in het drama van grote, oude pijn hoef te gaan. De volgende dag op mijn werk had ik het gevoel dat ik iedereen wel zou willen omhelzen, de liefde in me stroomde veel meer. Sinds de training voel ik me veel meer in mijn kracht. Ik heb een aantal mensen tot steun kunnen zijn gewoon door er te ZIJN. Daar hoef ik niets voor te doen, dat voelt echt fijn!
 • Ik wil je nogmaals bedanken voor je training. Ik vond het echt geweldig. Op het laatst moest ik gewoon huilen omdat ik niet meer bang was!!! Niet meer bang voor wat er komen gaat. Het klinkt wat pathetisch, maar ik heb zo lang in angst geleefd en dat was gewoon weg…. En het mooiste is dat ik nu ook niet meer bang ben dat het terugkomt, want ik weet nu hoe ik mijn aandacht weer vrij kan maken. Bedankt uit de grond van mijn hart!!!
 • Het is zo bevrijdend om in alle gevallen weer terug te kunnen gaan naar gewoon ‘zijn’, dat is gewoon heerlijk. Ik ben ook heel dankbaar dat ik de training samen met mijn vrouw mee heb mogen maken. Het heeft ons een gezamenlijk, nieuw inzicht gegeven dat te maken heeft met openheid naar elkaar.
 • Vooral de ervaringsgerichte oefeningen raakten me, zoals de oefening waarin we naar ons doel toe moesten lopen. Om dat zo in mijn lijf te ervaren was heel goed voor me. En verder de handige Geluksmatrix, de ervaring van grenzeloze mogelijkheden, een stukje ego opgelost. Ik heb veel liefde en acceptatie gevoeld.

Meld je aan voor de training en ontvang gratis mijn boek ‘Doen vanuit Zijn – baan je eigen weg in het veld van onbegrensde mogelijkheden’.