Bezinningstochten

Regelmatig organiseer ik, in samenwerking met De Bastei, centrum voor natuur en cultuureducatie in Nijmegen, een bezinningstocht. Het zijn avontuurlijke struintochten, helemaal of gedeeltelijk in stilte.

 

Banjeren en kennismaken met het Struinpad langs de Waal

De wandelingen hebben tot doel om op een laagdrempelige manier het weldadige effect te ervaren van het lopen van een struinpad langs de rivier de Waal en door de uiterwaarden. Ze creëren een voor Nederlandse begrippen unieke en avontuurlijke ervaring, struinend door ruige riviernatuur en over de stranden langs de rivier. Met het geluid van het water en boten die voorbij varen op de achtergrond, loop je in korte tijd je hoofd leeg en kom je helemaal in het moment.

De wandelingen bieden je de gelegenheid om onder professionele begeleiding dieper in te gaan op thema’s die jou bezig houden. We lopen in een rustig tempo. Je komt meer in het moment. Aandachtsoefeningen helpen je om contact te maken met je eigen kern, met de inspiratie die binnen in je leeft. Je maakt pas op de plaats terwijl je loopt. Met nieuwe inzichten en frisse energie als resultaat. Tijdens of na de struintocht is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen en het leggen van contacten, ruimte om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en te inspireren.

Struintochten die ik dit jaar gepland heb:

  • Stiltewandelingen
  • Ri4seizoenenpad, 4 rondwandelingen in de Gelderse Poort, in elk seizoen een rondwandeling, geïnspireerd op het ritme van de seizoenen
  • Het Pad, een driedaagse wandelretraite langs de rivier de Waal

Meer informatie vind je op de betreffende pagina’s op deze website.

Op aanvraag kan er op maat een struintocht gepland worden voor een groep.

Denk aan kleding die past bij de weersomstandigheden en stevige schoenen. We lopen soms overige glibberige paadjes, door de blubber, of klimmen een enkele keer over prikkeldraad.

 

Informatie

Voor meer informatie: info@doenvanuitzijn.nl, tel. 06-23454600