Aandachtstraining in de natuur

Een brug naar het hier-en-nu

Wandelen in de natuur is gezond. Ruige riviernatuur en de voortdurende aanwezigheid van stromend water voegen daar nog een extra dimensie aan toe. Ze maken het tot een avontuurlijke, lichtvoetige en verfrissende bezigheid: je loopt je hoofd leeg, maakt al struinend pas op de plaats en vindt je eigen weg buiten de gebaande paden. Even op adem komen van de drukte van alledag, genieten van de prachtige natuur, om daarna met frisse moed en energie de draad weer op te pakken: Herstel ligt om de hoek!

 

Dwaalzin

In samenwerking met De Bastei, centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen, bied ik onder de naam Dwaalzin een uitgebreid aanbod aan bezielende struinactiviteiten in de Stadswaard, de Groenlanden en de Millingerwaard. Natuur, bewegen, aandacht en bewustwording vormen daarbij de belangrijkste ingrediënten.

De activiteiten vinden plaats onder begeleiding van mijzelf of van ervaren collega-struincoaches. Startplaats is De Bastei aan de Waalkade in Nijmegen, restaurant Oortjeshekken in de Ooijpolder of wilderniscafé de Waard van Kekerdom aan de rand van de Millingerwaard.

 

Training Mindful in de natuur

Voel je het ook al kriebelen om het avontuur in de riviernatuur aan te gaan, mee te struinen en je hoofd leeg te lopen?

  • Mindful in de natuur, een aandachtstraining van 1 dag;
  • plaats: Stadswaard bij Nijmegen, Bisonbaai en Groenlanden in de Ooijpolder of de Millingerwaard
  • prijs: € 65,- exclusief lunch, inclusief Struinpaspoort met oefeningen en zitmatje

Denk aan kleding die past bij de weersomstandigheden en stevige schoenen. Het zijn avontuurlijke wandelingen, we lopen soms over glibberige paadjes, door de blubber, of klimmen een enkele keer over prikkeldraad. Als je een wandelstok of loopstokken hebt, kan het handig zijn om ze mee te nemen.

Ook bij ‘slecht weer’ gaan de activiteiten gewoon door. In uitzonderlijke gevallen kan een activiteit worden afgeblazen, bijvoorbeeld als er voor de regio Nijmegen een weeralarm afgegeven wordt of als (verwacht wordt dat) de regen onophoudelijk met bakken uit de hemel komt. Houd daarvoor de website of je mailbox in de gaten.

 

Informatie

Voor meer informatie: info@doenvanuitzijn.nl,  tel. 06-23454600