Struincoaching

Lopen in de natuur is mijn lust en mijn leven. Een hele dag struinen, langs de rivier, in het bos, in de bergen – ik doe niets liever. Aan het eind van de dag heb ik rust in mijn hoofd en een lichaam dat zich moe en voldaan voelt. Ik voel me een ander mens dan aan het begin van de dag, meer ontspannen, dichter bij mezelf, meer in het moment. En als er iets is dat mij bezig houdt, een vraag, een lastige situatie of uitdaging: de natuur biedt mij onderweg een prachtige spiegel en helpt mij verder op mijn levenspad, helpt mij om de antwoorden in mijzelf te vinden.

Wat is er mooier dan deze ervaring in mijn werk te kunnen delen met anderen?

Als ervaren loopbaan- en personal coach en trainer bied ik individuele wandelcoaching op maat aan, bijvoorbeeld in het kader van een loopbaantraject of een personal coachingstraject. Denk hierbij aan loopbaanbegeleiding, ziektepreventie, stressmanagement, burn out, outplacement, re-integratie, maar ook thema’s als relaties, zingeving, persoonlijke groei en bewustwording. Naast reguliere coachingssessies maken struinwandelingen in de uiterwaarden rondom Nijmegen een integraal onderdeel uit van het begeleidingstraject, met de natuur als spiegel. Er is ruimte voor praten, stil zijn en we doen aandachts- en bewustzijnsoefeningen die je helpen om al je zintuigen open te zetten, meer in het moment te zijn, te voelen en te ervaren. Het resultaat is meer rust in je hoofd, open aandacht, nieuwe inzichten en vaardigheden die je daarna ook zelf kunt toepassen. En je voelt je weer lekkerder in je lijf!

In dezelfde geest ontwikkel ik in de eerste helft van 2018 een aanbod van trainingen onder de noemer: Puur Pad, waarbij natuur, bewegen, aandacht en bewustwording de belangrijkste ingrediënten vormen.

Het pakket omvat:

Puur Pad – een basistraining van een dag voor wandelaars die meer uit het lopen op een struin- of pelgrimspad willen halen met behulp van mindfulness / aandacht- en waarnemingsoefeningen; gericht op waarnemen, meer vrije aandacht, in het hier-en-nu komen door lopen in de natuur, de natuur als spiegel.

Puur Vitaal – een meerdaagse training van 4 weekends, in elk seizoen 1, steeds op een andere plek langs het Struinpad; intensieve aandachttraining, bezinning en reflectie, natuur als spiegel;  individuele coaching op maat is mogelijk; voor iedereen die onder begeleiding van een struincoach grote delen van het Struinpad op een lichtvoetige manier willen verkennen, haar of zijn leven wil verrijken en meer diepgang wil ervaren.

Puur Jezelf – een meerdaagse vervolgtraining voor iedereen die als gevolg van te veel stress vastloopt of dreigt vast te lopen in zijn of haar werk- / privésituatie; gericht op de bijdrage die iemand wil leveren aan de samenleving op een manier die voldoening geeft; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Omgaan met stress, onderzoeken van talenten, kwaliteiten, valkuilen, loslaten belemmerende overtuigingen; aandacht voor persoonlijke vraagstukken en de universele aspecten daarvan; vooral gericht op zingeving, regie nemen over eigen leven, bewust keuzes maken, creëren en loslaten; contact maken met grotere potentieel.

Puur Zijn – een meerdaagse vervolgtraining Leven in Liefde, doen vanuit Zijn; leven en werken op basis van een nieuw paradigma, dat uitgaat van de veronderstelling dat er zoiets als een Hogere Intelligentie bestaat, een bron waar alles en iedereen uit voortkomt, van doordrongen is en weer naar terugkeert. Dit nieuwe perspectief creëert nieuwe inzichten, ervaringen, antwoorden en oplossingen voor persoonlijke en universele vraagstukken die ‘niet meer van hetzelfde’ zijn. Het opent wegen naar ongekende, nieuwe kansen en mogelijkheden.

Parallel aan deze trainingen ontwikkel ik een pakket aan trainingen voor coaches, hulpverleners, HRM-medewerkers en andere professionals om de essentie van bovenstaande trainingen zelf door te kunnen geven.

Ik doe dit alles samen met collega Struincoaches en anderen. Meer informatie hierover vind je op struinpad en op Het Pad.nu.