Banjertochten

Regelmatig organiseer ik een banjertocht. Afwisselend is dit in de vorm van een netwerkwandeling (aandacht meer naar buiten) of een stiltewandeling (aandacht meer naar binnen).

 

Banjeren en kennismaken met het Struinpad langs de Waal

De wandelingen hebben tot doel om op een laagdrempelige manier het weldadige effect te ervaren van het lopen van een struinpad langs de rivier de Waal en door de uiterwaarden. Ze creëren een voor Nederlandse begrippen unieke en avontuurlijke ervaring, struinend door ruige riviernatuur en over de stranden langs de rivier. Met het geluid van het water en boten die voorbij varen op de achtergrond, loop je in korte tijd je hoofd leeg en kom je helemaal in het moment.

Voor meer informatie kun je kijken op stichting Het Pad.nu en struinpad.nl. Hier tref je ook het aanbod van overige activiteiten aan, die op het struinpad langs de rivier de Waal aangeboden worden door een struinnetwerk van coaches. Deze activiteiten bieden je de gelegenheid om onder professionele begeleiding van ervaren wandelcoaches dieper in te gaan op thema’s die jou bezig houden.

Tijdens de netwerkwandelingen, waar iedereen welkom is die een verlangen wil realiseren of een droom waar wil maken, is er alle gelegenheid om onderling contacten te leggen, kennis en informatie uit te wisselen, van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen, inspireren en mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken.

Het ‘lopen in aandacht’ daarentegen gebeurt grotendeels in stilte en we lopen in een rustig tempo. Je komt meer in het moment. Aandachtsoefeningen helpen je om contact te maken met je eigen kern, met de inspiratie die binnen in je leeft. Je maakt pas op de plaats terwijl je loopt. Met nieuwe inzichten en frisse energie als resultaat.

Data en overige informatie

Vrijdag 19 oktober: stiltewandeling

Vrijdag 16 november: netwerkwandeling

Op aanvraag kan er op maat een struintocht gepland worden voor een groep.

De prijs voor deelname aan een netwerk- of stiltewandeling is € 10,-. De wandelingen starten om 10.00 uur vanaf ‘t Roosje van Ooy, Vlietberg 3, Ooij  (in de Ooijpolder bij Nijmegen. Je kunt met de fiets en de auto bij de Vlietberg komen. Het bord aan de dijk, waar je mogelijk uit opmaakt dat het verboden is om in te rijden, geldt niet voor auto’s). We maken een rondwandeling langs de rivier de Waal en in de omgeving, bijvoorbeeld door de uiterwaarden en de Groenlanden, via de Bisonbaai en, bij laag water, langs rivierstrandjes weer terug. Afhankelijk van de groep en het weer, duurt een wandeling ongeveer 2 tot 3 uur of iets langer. Bij een lange wandeling pauzeren we meestal onderweg bij Oortjeshekken aan de Ooijse Bandijk.

Denk aan kleding die past bij de weersomstandigheden en stevige schoenen. Het is een avontuurlijke wandeling, we lopen soms overige glibberige paadjes, door de blubber, of klimmen een enkele keer over prikkeldraad.

Aanmelden kan via info@doenvanuitzijn.nl.