Aandachtstraining in de natuur

‘Vol Aandacht op Pad’, meditatieve aandachtsoefeningen in de natuur

De natuur nodigt ons uit om helemaal in het moment aanwezig te zijn en al onze zintuigen open te zetten. De natuur is zonder oordeel en niet gehecht aan een doel of resultaat. Wandelen in de natuur werkt rustgevend. Deze training vormt een unieke combinatie van aandachtig aanwezig zijn, fysieke beweging en verstilling in de natuur.

 

Doel en inhoud van de training

Tijdens deze aandachtstraining van een dag doen we allerlei oefeningen die je kunnen helpen om meer in het moment te zijn, meer en helder waar te nemen en een grotere beheersing te krijgen over je aandacht. Je wordt uitgenodigd om al je zintuigen open te zetten, te horen, voelen, kijken, ruiken, proeven, tasten …… Je zult meer inzicht krijgen in de werking van oordelen en overtuigingen en daardoor letterlijk meer oog krijgen voor de wereld om je heen. Er kunnen zich nieuwe mogelijkheden aandienen, die je daarvoor niet kon waarnemen. Je onderzoekt het verband tussen jouw overtuigingen en hoe jij je eigen leven ervaart. Wat is je referentiepunt? De werkelijkheid zoals die zich van moment tot moment aan je voordoet of je ideeën erover? Het accent in de begeleiding ligt op de wisselwerking tussen je uiterlijke situatie en je innerlijke belevingswereld. Zo help ik je om in de spiegel te kijken die de werkelijkheid je voorhoudt. Leidraad daarbij is: Hoe kun je steeds weer opnieuw een stroom ervaren waarin het leven zich moeiteloos ontvouwt, terwijl jij je doelen realiseert van binnenuit?

 

Voor wie

De training is geschikt voor iedereen die van wandelen houdt, niet bang is om buiten de gebaande paden te treden en nieuwsgierig is naar wat de combinatie van natuur, aandachtstraining en beweging te bieden heeft. Na deze dag beschik je over een aantal technieken die je helpen om meer uit je wandelervaringen te halen. En dat niet alleen: de technieken kun je altijd en overal toepassen.

 

Resultaat

Meer rust, minder stress en een groter gevoel van zelfvertrouwen en zelfbeschikking; meer focus door een grotere beheersing over je aandacht; een nieuwe en ruimere kijk op jezelf en jouw leven

 

Ook voor coaches, trainers en leidinggevenden

Ben je coach en/of trainer en/of leidinggevende en wil je je vaardigheden verder ontwikkelen op basis van bovengenoemde thema’s? Dan is deze intensieve, ervaringsgerichte training ook iets voor jou! Deze training is heel geschikt om als coach, trainer of leidinggevende zelf ervaring op te doen met leven en werken vanuit een ruimer, transformerend perspectief en om te leren hoe je anderen kunt ondersteunen om hetzelfde te doen.

 

Meld je aan voor de training en ontvang gratis mijn boek ‘Doen vanuit Zijn – baan je eigen weg in het veld van onbegrensde mogelijkheden’.